maandag 27 april 2009

Liefdesconcerten van de groene kikkerHet heerlijke lenteweer van de laatste dagen heeft ervoor gezorgd dat ik niet veel in blogland heb gereisd....

Er valt in onze tuin heel wat te beleven, vooral in en om de vijver. Onze vijverplanten willen niet echt, maar de padden en kikkers hebben aardig werk geleverd!
De groene kikkers kwaakten er in onze vijver weer lustig op los.
Het forse lentegeluid klinkt ons als muziek in de oren. Er zijn echter vijverliefhebbers die daar anders over denken....

Ondertussen wemelt het van dikkopjes! Uit angst dat de vissen ze zullen opeten strooi ik regelmatig visvoer zodat hun buikje vol zit en ze de dikkopjes niet verorberen! We ontdekten ook een babykikkertje en vragen ons af of dit in onze vijver zou geboren zijn want naar het schijnt keren ze altijd naar "hun" vijver terug rond paartijd....9 opmerkingen:

Mayflower zei

Hoi An,
Wat een schitterende en grote tuin hebben jullie en zo'n vijver en al dat leven daarin en omheen is prachtig. Ik heb ook eens een vijvertje gehad, maar door zijn afmetingen kreeg het geen biologisch evenwicht en werd het telkens weer een groene brij. Jammer, maar we hebben deze uiteindelijk maar dichtgegooid.
Ik heb hier nu even genoten van al dat moois.
Fijne dag
Groetjes Mea

casa nostra zei

wat een grote tuin! en ook een grote vijver zo te zien. ik ben niet zo dol op kikkers en vind het knap dat je hem ook nog vast durft te houden.

Me zei

heb net je blog ontdekt, heel erg leuk!!
wij hadden ook een vijver met kikkers!
nu we eenden als huisdier hebben, zijn de kikkers verdwenen naar een andere vijver! ik ben gek op kikkers...
de bruine kikkers zijn trekkers maar komen terug naar waar ze zijn geboren, de groene kikker is meestal een blijfetje!
groetjes, Anna

Roberta Granada zei

Oi , gosto muito do teu blog, eu tb tenho um blog sobre artesanato em geral e agora estou disponibilizando aos meus leitores download de revistas encontradas pela net, http://agulhaetricot.blogspot.com,visite-me, e também apareça em minha loja online Maison by Tita carré, http://maisontitacarre.blogspot.com , beijo.

Roberta Granada zei

Hi, I love your blog, I have a blog on tb craft in general and now I'm offering my readers to download the magazine found the net, http://agulhaetricot.blogspot.com, visit me, and also appears in my online shop Maison Carré by Tita, http://maisontitacarre.blogspot.com, kiss.

English style zei

Heerlijk zo'n grote tuin ! vooral met zo'n megavijver vol kikkers !!
Wij hebben een klein vijvertje met 1 verstokte vrijgezellige kikker :-)
Prachtig om te horen en om naar te kijken he, die groene kikkers, mag er ook graag van genieten
In de tuinen van Appeltern vorige week klonk het ook door het hele park heen dat gekwaak :-)
groeten en een fijne Pinksteren gewenst!
Yvonne

brocaatje zei

Geweldig he dat de natuur zo zijn eigen weg gaat,en ons zoveel moois laat zien!

t brocante sfeertje zei

Wat ziet het er prachtig bij je uit!Van wie is die stoere vinger met die kikker er op??Ben er toch zo bang van daar heb je geen idee van en er zitten hier overal van de groen/gele gladde springers omdat we bij t water wonen kan er maar niet overheen komen,zelfs mn honden heb ik aangestoken met dat gekke gedrag als er 1 in de tuin ziet weten ze niet hoe snel ze naar binnen moeten komen(beter dan dat ze de beestjes opeten)Goed weekeinde,Ingrid

THEA zei

Ik ben niet zo'n typje voor kikkers, maar zo'n kleintje kan er nog net mee door!!

groetjes Thea