- 2courgettes
- 40 gr Bleu d'Auvergne (of andere blauwe kaas)
- 1 eierdooier
- 2 kof. lepel paneermeel
- Provencaalse kruiden
- pe zo
Hoe ga je te werk? Courgettes in de lengte in 2 snijden, 10 min id microgolfoven of stoomkoker. Vruchtvlees verwijderen en mengen met kaas, eierdooier en kruiden.
Courgettes in een ovenschaal schikken, opvullen met het mengsel en bestrooien met paneermeel en eventueel wat poederkaas. Laat dit ong 10 min in een voorverwarmde oven (ong 180°) gratineren....Wij eten dit met pasta maar je kan er ook een stukje vlees bij eten. Bon appétit! Smakelijk!
- Bleu d'Auvergne : kaas van koemelk. Van vorm en voorkomen en gewicht, gelijkend op de Roquefort. De grove aderen worden, zoals trouwens bij al deze halfharde geaderde kazen, door het prikken in de diepte van de kaas geleid. Bij Bleu d'Auvergne strooit men Penicillium Glaucum op de wrongel. Sommige liefhebbers verkiezen deze Bleu boven de Roquefort om zijn zachtere smaak. Het vetgehalte is 40 +.
dinsdag 21 oktober 2008
Courgettes uit de 'Auvergne'
Een heerlijk receptje recht uit het hart van Europa : de Auvergne, het land van de kastelen. De Auvergne is een bijzonder groen paradijsje, centraal gelegen in Frankrijk. Haal de Franse sfeer in huis met dit gemakkelijke recept. Wat heb je hiervoor nodig :